Autista Majorságok Hálózata

2013 szeptemberében, a X. Autism-Europe Kongresszuson volt először látható az autista majorságokban élő autista társaink mindennapjait bemutató kiállítás, mely mostantól online formában is elérhető mindenki számára. A fotókat Komka Péter fotóriporter készítette az Autista Majorságok Hálózatának intézményeiben.

Az autista majorságok az autista emberek számára értelmes és értékteremtő munkát biztosító gazdálkodási egységek, ahol az autista személyek természetközeli körülmények között termékeket állítanak elő saját fogyasztásukra vagy piaci értékesítésre, és amelyeket szükség esetén tárolnak, tartósítanak és földolgoznak. A majorságok intézményei biztosítják az élethosszig tartó nappali tevékenység részvételt, lakhatást, a habilitációt és rehabilitációt, a szervezett és segített szabadidő eltöltést és a tudatosan elősegített társadalmi integrációt.

Az Autista Majorságok Hálózata (Majorháló) az autista majorságokat létrehozó, működtető vagy létrehozni szándékozó szervezetek szoros, alkotó, egymást tiszteletben tartó, az egyediségeket elfogadó együttműködése, mely 2004 decemberében indult útjára. Bővebben: www.majorhalo.hu

Balmazújváros

Angyalliget LakóotthonBékéscsaba

AUT-PONT AlapítványBoncodfölde

Autista Sérültekért Zalában AlapítványCsorvás

Kalán Néni Kiskulcsa a Pihenőkerthez Erdei Iskola Alapítvány


Iklad

Értelmi Sérültek Gyöngyház EgyesületeKarácsond

Autista Segítő Központ Karácsondi LakóotthonaMezőberény

Mécses Szolgáló Közösség EgyesületeMiskolc

Miskolci Autista AlapítványMiskolc

Szimbiózis a Harmónikus Együtt-létért AlapítványTata

Esőemberekért Egyesület


Vésztő

Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület